And the bells are ringing out for Christmas Day!


Det är JULAFTON! Jag känner julstämningen svepa över allting här hemma, alla sjunger med till jullåtarna och det enda som egentligen fattas är snön!
Vår familj kommer att spendera julaftonen hos mina morföräldrar, och hela tjocka släkten kommer att vara där. :)

God jul allihopa! Hoppas att ni alla kommer att ha en lika bra julafton som jag kommer ha! ♥

I guess we never really moved on. It's really good to hear your voice saying my name, it sounds so sweet. Hearing those words it makes me weak.


Såhär mysigt sitter jag just nu, i min varma stickade lovika-kofta, och njuter av den första kvällen av mitt efterlängtade jullov.

Skolavslutningen varade från klockan halv 11 till klockan 12, och efter det gick majoriteten av klassen först till Espresso House på Kullagatan för att ta en välförtjänt kaffe innan vi stack till Haket för att äta där. Det var väldigt, väldigt gott och det var även en jättestor portion. Jag är fortfarande proppmätt haha. 
Ikväll ska jag skriva färdigt min kemiuppsats, och imorgon ska jag lua runt med en tomeluva på huvudet hela dagen, lyssna på jullåtar, julstäda och slå in julklappar. Behöver kanske inte ens nämna att jag älskar julen!?

Ni får ha en helt suverän kväll allihopa, för det tänker bannemig jag ha! Fred ut

There's no chance for us, it's all decided for us. This world has only one sweet moment set aside for us. Who wants to live forever, who dares to live forever, when love must die.



Imorgon firar jag min första skolavslutning på Jensen Gymnasium, och efter denna ska majoriteten av klassen gå till Haket och äta en god bit mat tillsammans. Det kommer bli så mysigt! ♥

För övrigt börjar julkänslan smyga sig fram i lagom och god takt, den har tagit sin lilla tid på sig. Men nu är den här, och jag lyssnar på julmusik som om jag aldrig gjort något annat i hela mitt liv. Jag pyntade julgranen igår, har handlat färdigt alla julklappar och känner av ett rent av löjligt sug efter att gå runt i tomteluva dygnet runt.
Och som pricken över i: det snöade idag! Och inte bara snöblandat regn som det varit alla andra dagar, utan nu var det äkta snö som till och med lade sig på marken - och stannade åtminstone ett tag!

Imorgon blir det som sagt julavslutning och en middag (egentligen lunch) på Haket, och sedan ska jag slå in julklappar så att det blir fint och juligt under granen med! 
Avslutar med en fin jullåt, som verkligen får en att tänka på julen och allt det fina den för med sig. Klicka här för att lyssna på den!


Come as you are, as you were, as I want you to be. As a friend, as a friend, as an old enemy. Take your time, hurry up, choice is yours, don't be late. Take a rest, as a friend, as an old enemy.


Things we remember and things we don't.



Klassfest i fedags och oboy, så roligt vi hade! Bilderna på dessa finfina tjejer är tagna hemma hos mig eftersom vi förfestade här innan vi stack till Dalhem!

Color my life with the chaos of trouble.


Bilden är hämtad från företagets hemsida.

Lite ögongodis en sådan här mysig onsdagskväll ↑ , jag känner mig lagom sliten efter att ha skrivit nationella prov i matematik i hela fyra timmar idag. Just nu kikar jag runt på lite hemsidor efter något fint att ha på mig vid speciella tillfällen, och skjortan ni ser en del av, på bilden är en av de plagg jag skulle vilja beställa hem. Även en annan transparent blus ifrån Nelly, men jag vet inte om jag ska önska mig dem i julklapp/födelsedagspresent istället (fyller ju år i slutet av januari). Får se hur det blir med den saken! :)
Tittar förresten även på Jackass 2 nu, jag verkligen avgudar de där killarna ibland! Gotta love those dumb bastards, easy as that.
Det var allt från mig idag, hoppas ni har haft en bra dag! Over and out


The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do.



Vi kan åka hem och låsa alla dörrar
Vi kan åka ut och bygga egna öar
Vi åka hem och drömma alla drömmar
Vi kan åka hem och lämna porten öppen,
utifall vi vill springa ut i sömnen
Vi kan somna in i likgiltighetens dofter
eller spilla blod i någon revolution
Vi kan vakna upp till verklighetens monster
eller dränka dom i någon religion
Vi kan göra vad du vill,
jag vill bara va bredvid


Stormar kanske tystar oss, skuggor kanske slukar oss. Sorger kanske tvingar oss på knä, men ingenting i världen kan lösa våra band.

Jag läste en sak i tidningen idag, som verkligen var en sjuhelsikes tankeställare. Det fick till och med mig att ifrågasätta en ganska djup och världsomvälvande sak, som jag egentligen inte har funderat så mycket på förut.

Jag har aldrig gått ut med sådant här i bloggen och kommer troligtvis aldrig att göra det efter detta inlägget heller, men jag kände för att diskutera lite med mig själv och kanske få några åsikter av er läsare.

Jag kan ju börja med att säga att jag är troende, och detta har jag varit ända sedan jag konfirmerade mig. Jag har varit lite kluven angående det ämnet innan dess, men efter att vi var på en förbön i Ängelholms frikyrka har jag börjat tro på det på riktigt. När de bad för det jag ville att jag skulle be för, kändes det som en våg sköljde över mig - och det kändes verkligen som att Han gjorde allt för att mina böner skulle bekräftas i just den stunden. Det var helt enkelt så pass mäktigt och starkt att jag inte kunde hantera det och fick ett totalt hjärnsläpp, vilket gjorde att jag kände som att Han var närvarande och vakade över mig och de jag håller av.
Nu i efterhand har detta hjälpt mig igenom det jag tyckt varit svårt. Det är inte så att jag förväntar mig att Han ska fixa alla knipor jag försatt mig i själv i, men jag har åtminstone känt att någon har lyssnat och hjälpt mig på traven att lösa allt.

Nu till det jag läste imorse. Det var en insändare som skrev att Gud var ett påfund av oss människor, som skapat en figur att kunna förlita sig på och prata med i nöd. Denne skriver även att "ordet gud borde vara ett annat ord för kärleken. Sätter du in ordet kärlek i böner och psalmer i stället för ordet gud så kommer vi sanningen mycket nära".
Ett annat bra exempel är denna raden: "... Detta beror också naturligtvis på att färre och färre ungdomar konfirmeras och därför inte bli hjärntvättade att tro, att det finns någon sorts gubbe-Gud som hjälper dig i nöd och straffar dig då du begått synd".

Och jag kan inte hjälpa det, men jag ifrågasätter just nu hela min tro och syn på Gud. Jag trodde inte att det var möjligt eftersom jag upplevt en så pass nära och mäktig kontakt med detta väsen, men jag tycker att insändaren har flera sjuhelsikes bra argument som skulle kunna bevisa att Gud helt enkelt är ett påfund. Jag har säkerligen också blivit omedvetet påverkad av mina vänners syn på det hela - majoriteten av alla de jag umgås med är ateister eller agnostiker. Och detta får ju en såklart att undra ifall de har rätt eller ifall jag har det? Och om det ens finns något som är rätt att tro inom det här området?
Jag skulle kunna babbla på hur länge som helst om detta eftersom jag tycker det är så pass intressant att jag helt enkelt inte kan sluta diskutera det. Jag tycker även det är intressant att höra ateisters åsikter om det hela och varför de inte tror på något högre än oss själva.

Jag tänkte avsluta detta inlägg med ett par kända citat, värda att tänka över:

Maybe the atheist cannot find God for the same reason a thief cannot find a policeman. - Unknown
People see God every day, they just don't recognize him. - Pearl Bailey
Don't look for God in the sky; look within your own body. - Osho


You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one. I hope someday you'll join us, and the world will live as one.


Yoko Ono & John Lennon - detta måste vara en av de finaste bilder som någonsin tagits!

Tänk om jag ångrar mig, och sedan ångrar mig igen?

There is no shortcuts to a place worth going.



I'm not ready to let go, 'cause then I would never know what I could be missing.

Dancing in the moonlight, everybody's feeling warm and bright. Such a fine and natural sight, everybody's dancing in the moonlight.


Twiggy -

Jag har haft en bra dag idag!
Jag har fått en jätte, jättemysig kram av en alldeles speciell person,
jag har träffat en annan väldigt speciell person och gått en runda med henne. Tack för idag förresten! ♥
Jag har planerat in en finfin morgondag,
och jag har gått runt och myst till jullåtar nästan hela dagen.
Det börjar verkligen kännas att det är jul på gång!

Sitter just nu och arbetar med den sista uppgiften på en hemtenta som ska lämnas in innan midnatt, är så himla lättad över att jag inte behöver stressa in i det sista som förra gången jag skrev hemtenta!
Ska lägga manken till ett tag nu, over and out

Underbart är kort, 4 sekunderbart är kort, åt helvete för kort.


L.I.F.E.G.O.E.S.O.N

Blandade känslor på denna sidan av datorskärmen idag, både bra och lite mindre bra helt enkelt.
Ser fram emot imorgon dock, ska träffa någon jag saknat väldigt mycket.  

Överlag har jag haft en bra dag, bortsett från ett mindre irritationsobjekt men det gick väl över relativt fort. 
För övrigt har min klänning kommit hem hit idag, där kan man snacka snabb leverans! Måste dock beställa en ny i en annan storlek eftersom denna inte passade runt bröstkorgen. Så kan det gå, men med tanke på den snabba leveransen tar det nog inte lång tid innan jag får tillbaka klänningen i den rätta storleken.

P.S. För att lysna på en bra låt, klicka här!

Your shirt has to go, but you can stay.


Skulle gärna se några av dessa levereras hem till mig i ett fint paket, de får agera litta ögongodis såhär på kvällen när man egenligen borde göra läxor. Men, ibland giter man helt enkelt inte så då får man dregla lite över snygga kläder som kvällsunderhållning istället!

"People say you don't know what you've got until it's gone. Thuth is, you knew what you had, you just never thought you'd lose it."

RSS 2.0